Staden Rom formar Möbelserie

Caroline Olsson inspirerades av det romerska stadslandskapet när hon under 6 månader var arkitektstipendiat på Svenska Institutet i Rom, Italien. Den historiska miljön gav henne idén att utveckla och bearbeta klassiska möbeltyper utifrån stadens gatuvyer, material och proportioner.

– Som stipendiat gjorde jag många teckningar av Roms arkitektur och stadslandskap. Parallellt skissade jag på möblerna. När jag kommit en bit i processen insåg jag att möblerna är en transformering av Roms arkitektur, dock i en annan skala, säger Caroline Olsson.

Resultatet blev bokskåpet Prati, sekretären Monti med tillhörande bokskåp och bordsserien Tritone. Materialen som används är genuina och taktila. De taktila egenskaperna är betydelsefulla då de ger möblerna en extra dimension. Som exempel har möblerna överdimensionerade mässingsknoppar och ytor med mocka som attraherar och lockar till beröring.

Projektet ställdes ut i Greenhouse på Stockholm Furniture Fair 2012. Projektet har blivit publicerat i Svenska Dagbladet, Elle Interiör och på flera bloggar. Det var utställt i Svarta Lådan som tillhör Designgalleriet och hos Bofink Design Studio.

År

  • 2010-2012