Portfolio

Caroline Olsson Arkitektur AB

Drivs av Caroline Olsson Inredningsarkitekt SIR/MSA & Arkitekt SAR/MSA

Arbetar med arkitektur, inredningsarkitektur, mönster- och möbelformgivning.

 • Curriculum Vitae
 • Förekomst i Pressen
 • Samarbetspartners / Kunder
 • Kontakt

  Links

  Aktuellt – Konstnärlig utsmyckning Bällstahof Entre_stor

  Färgsättning och gestaltning av Bobergsskolans interiör

  Sjöviksskolan 151217_Sjovik_S

  Staden Rom formar möbelserie Tutti-inkl-tritone

  Besökscentrum Karlskronas Världsarv Prisma

  Staden Rom formar möbelserie

  Caroline Olsson inspirerades av det romerska stadslandskapet när hon under 6 månader var arkitektstipendiat på Svenska Institutet i Rom, Italien. Den historiska miljön gav henne idén att utveckla och bearbeta klassiska möbeltyper utifrån stadens gatuvyer, material och proportioner.

   

  – Som stipendiat gjorde jag många teckningar av Roms arkitektur och stadslandskap. Parallellt skissade jag på möblerna. När jag kommit en bit i processen insåg jag att möblerna är en transformering av Roms arkitektur, dock i en annan skala, säger Caroline Olsson.

   

  Resultatet blev bokskåpet Prati, sekretären Monti med tillhörande bokskåp och bordsserien Tritone. Materialen som används är genuina och taktila. De taktila egenskaperna är betydelsefulla då de ger möblerna en extra dimension. Som exempel har möblerna överdimensionerade mässingsknoppar och ytor med mocka som attraherar och lockar till beröring.

   

  – Skåpen och sekretären är första delen av en serie. De är ritade för att stå bredvid varandra. På samma sätt som husen står intill varandra längs gatorna i Rom. Än så länge är serien liten, men den växer och snart kommer det fler delar, säger Caroline Olsson.

   

  Projektet ställdes ut i greenhouse på Stockholm Furniture Fair 2012. Projektet har blivit publicerat i Svenska Dagbladet, Elle Interiör och på flera bloggar. Det var utställt i Svarta Lådan som tillhör Designgalleriet under oktobermånad och under november är det utställt hos Studio Bofink.

   

  För ytterligare information och/eller bilder kontakta:

  Caroline Olsson, e-mail c@carolineolsson.se, telefonnummer 0704 910542.

  Bokskåpet Prati


   

  Sekretären Monti

  Bordsserien Tritone