Portfolio

Caroline Olsson Arkitektur AB

Drivs av Caroline Olsson Inredningsarkitekt SIR/MSA & Arkitekt SAR/MSA

Arbetar med arkitektur, inredningsarkitektur, mönster- och möbelformgivning.

 • Curriculum Vitae
 • Förekomst i Pressen
 • Samarbetspartners / Kunder
 • Kontakt

  Links

  Aktuellt – Konstnärlig utsmyckning Bällstahof Entre_stor

  Färgsättning och gestaltning av Bobergsskolans interiör

  Sjöviksskolan 151217_Sjovik_S

  Staden Rom formar möbelserie Tutti-inkl-tritone

  Besökscentrum Karlskronas Världsarv Prisma

  Aktuellt – Konstnärlig utsmyckning Bällstahof

  KONSTNÄRLIG UTSMYCKNING BÄLLSTAHOF

  Tillsammans med Lina Serning Produktion gör vi en konstnärlig utsmyckning för ålderdomshemmet Bällstahof. Projektet heter “Vägledande Identitet” och innehåller bl.a specialritade tapeter med djur.

  Entre_stor

  TIDSKRIFTEN LÄRA

  skriver om Möbelserien Konrad som finns på Konradsberg i Stockholm.

  Läs mer på http://www.pedagogstockholm.se/lara/

   

  Första-sidan_L2

  3

  4

  MATLABB ÖSTERLEN – AUGUSTI 2015

  Skissar just nu på olika alternativ på hur det går att bygga om ett grisstall till matlabb/butik.

  Osterlen_stor

  Arbetar med skisser på Fast och Lös Inredning till Norra Djurgårdsstadens skola i samarbete med Max Arkitekter.

  NDS_stor

  Caroline Olsson Arkitektur AB har ersatt det gamla företagsnamnet Speaking Concept AB. Det nya namnet är enkelt och tydligt! nytt-namn

  Samarbete med Jacob Sörensen Livsflätan Nu är Livsflätan klar! Ritad i samarbete med Jacob Sörensen, som en del av hans stipendieprojekt för Södra Skogsägarna. Hela projektet och dess process redovisas på hans blogg. Vi har arbetat med det sedan i höstas och projektet fortsätter i höst. Klaffskap

   

  AKTUELLT – UTSTÄLLNING STUDIO BOFINK, RIDDARGATAN 17 Sedan några veckor tillbaka och framåt kan ni se Monti och Tritone i Studio Bofinks skyltfönster på Riddargatan 17. Utställningen ser ut såhär när man går förbi på kvällen.

   

  Just nu håller jag på att förbereda utställningen av projektet “Staden Rom formar möbelserie” som ställs ut 25 september till 21 oktober. Mitt bidrag i tävlingen Kolla! anordnad av Svenska Tecknare går att rösta på här!    HISTORIK Borden Tritone är med i månadens RUM Trädgård eftersom stylisten Dennis Valencia gillade dem på Sthlm Furniture Fair. Efter Sthlm Furniture Fair 2012 tillfrågades jag om att bli skribent åt RUM. Första artikeln är med i nummer 4! Elle Interiör mars 2012 SvD lördag 11 februari 2012 Magasinet Mitt skåp Prati publiceras med andra fina projekt från Stockholm Furniture Fair 2012. Kolla också http://mobler.se/nyheter/spannande-mobler-i-greenhouse   Speaking Concept har egen monter i Greenhouse! Till min stora glädje kommer jag att ställa ut mina bokskåp på Stockholm Furniture Fair den 7-11 februari 2012. Hoppas ni har tillfälle att komma förbi och titta och säga hej! Välkomna…   Utsedd till världsarvsbärare! Den 6 juni utnämndes de första fyra världsarvsbärarna i samband med öppnandet av Besökscentrum; Karl-Gösta Svenson, Caroline Olsson, Hans-Erik Fröberg och Olof Woltil. Från 2011 och framåt kommer kulturnämnden att utse ett antal personer, världsarvsbärare, som kan fungera som röster för världsarvet Örlogsstaden Karlskrona och som kan bära fram världsarvet i olika sammanhang. Motivering: Arkitekt Caroline Olsson arbetade under 2009 med förslag till utformningen av ett Besökscentrum förlagt till Heliga Trefaldighets kyrka, och hennes förslag till gestaltning och formspråk har gjort ett tydligt avtryck i världsarvet Örlogsstaden Karlskrona. Caroline Olsson engagerade sig stort i Örlogsstaden Karlskrona, och hon fortsätter bland annat genom sin hemsida att marknadsföra vårt världsarv. För mer information se Karskrona kommuns hemsida   Speaking Concept är nu AB!   Carolines ROM fortsätter som Carolines RUM!